De Tiense Keepersschool (of kortweg TKS) organiseert stages voor doelmannen tussen 7 en 16 jaar. Op onze stages proberen we te streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Daarom staan onze stages onder begeleiding van ervaren KBVB-gediplomeerde keeperstrainers.

Uitgebreide informatie over onze volgende stage vindt u terug onder Stages. Indien je aan een keepersstage wil deelnemen kan je u makkelijk inschrijven op de website via ons inschrijvingsformulier.


Let op: de inschrijving is pas definitief na betaling!

Inleiding

Een doelman is een speler van een voetbalelftal die moet voorkomen dat de bal in eigen doel terechtkomt. Ten opzichte van de overige spelers kent de doelman een belangrijk privilege: binnen het strafschopgebied mag deze de bal met zijn handen aanraken.

Een voetbalelftal heeft altijd één doelman in het veld staan. Meestal heeft deze ook rugnummer 1.

Een doelman maakt dus wel degelijk deel uit van het geheel, maar blijft, omwille van een hele reeks factoren, een “rariteit” binnen het elftal. Hij is echter heel dikwijls de beslissende factor over winst of verlies en verdient dan ook de nodige aandacht tijdens de trainingen en wedstrijden.

Een doelman kan zich immers niet wegsteken en iedere minder geslaagde interventie blijft in het geheugen van supporters en trainers gegrift tot (veel te) lang na de wedstrijd. Wanneer een doelman in actie komt zijn alle ogen steeds uitsluitend op hem gericht.

Besluit

Een goede doelman is een doelman die weinig fouten maakt en regelmaat aanhoudt in zijn prestaties. De beoordeling van een doelman zal dan ook niet afhankelijk zijn van het aantal “onhoudbare” ballen die hij toch gestopt heeft, maar wel van het aantal foutjes die gemaakt werden bij “houdbare” ballen. Zeg dus na een wedstrijd nooit dat de doelman “geen bal heeft moeten pakken” of dat hij “niets heeft moeten doen”. Er zijn immers voorbeelden genoeg van “topkeepers” die op ogenschijnlijke makkelijke ballen toch in de fout gaan.